Pazija Radionica branja pazije 01

Radionica branja jestivog samoniklog bilja

Nakon sudjelovanja na ovoj radionici vidjet ćete hranu kako raste svuda oko vas.

 

Saznajte o najčešćim vrstama koje rastu u našem kraju i kako su naši stari koristili samoniklo jestivo bilje za hranu i prirodne lijekove. Otkrijte kako sigurno i održivo brati paziju te obogatiti svoju prehranu vitaminima i mineralima iz samoniklog bilja. Ovo je šetnja prirodom prilagođena obiteljima s djecom, penzionerima i ljudima s kućnim ljubimcima, odjenite se prema vremenu i ponesite bocu vode.

Ova je radionica osmišljena kako bi sudionicima pružila solidne vještine u identifikaciji biljaka. Svaki će sudionik dobiti priliku kupiti knjigu “Pazija – priručnik za branje jestivog samoniklog bilja” po promotivnoj cijeni od 20€.

Pokazivat ćemo biljke koje tipično rastu u ovo doba godine, uključujući žućenicu, maslačak, trputac, divlji komorač, slašku, lemprc, divlji poriluk, kozju bradu i još mnogo njih.

Ovo je radionica održivog branja, koja potiče poštovanje i zahvalnost za ono što nam priroda daje.

Cijena: 30€ po osobi

Djeci do 12 godina participacija besplatna

Minimum broj sudionika: 20

Maximum broj sudionika: 35

Trajanje: 4 sata

U cijenu je uključen prigodan “divlji” piknik u prirodi

Ako imate nekih specijalnih prehrambenih zahtjeva, molimo vas da nas o tome obavijestite najmanje 7 dana prije početka radionice

Prijevoz nije uključen u cijenu

(u slučaju da vam treba prijevoz, molim vas kontaktirajte nas kako bismo pokušali vidjeti postoji li mogućnost prijevoza s drugim sudionicima)

Nove datume objavit ćemo uskoro,
a do tada se prijavite na listu čekanja.

  Vaše ime (*)

  Vaš email (*)

  Molimo vas pročitajte ovo prije rezervacije

  Ovo je radionica za sve vremenske prilike. Izlet ćemo otkazati samo u slučaju jake kiše ili opasno olujnog vjetra, putem e-pošte i telefonskog poziva, nudeći vam alternativni termin ili povrat novca.

  O voditeljicama radionice:

  Katija Zivkovic

  Katija Živković

  Katija Živković je zaljubljenica u branje pazije (jestivog samoniklog bilja) te ostale divlje hrane. Nadovezujući se na znanje stečeno tijekom odrastanja uz nonu koja ju je naučila sve što zna o paziji, Katija entuzijastično upoznaje ljude s jestivim i ljekovitim samoniklim biljem, koje raste svuda oko nas. Katija je autorica priručnika “Pazija” te aktivno radi na osmišljavanju aktivnosti i proizvoda koji bi održali i poticali skoro zaboravljenu tradiciju branja samoniklog jestivog bilja.

  Jadre Nicetic

  Jadre Ničetić

  Jadre Ničetić autorica je nekoliko knjiga i tekstova koji nas uče o gastronomskoj povijesti dubrovačkog kraja uključujući i popularnu knjigu “Dubrovački komini”. Kao voditeljica brojnih radionica, Jadre svoje znanje jasno i zanimljivo dijeli sa sudionicima kroz priče o tradiciji te raznim načinima konzumiranja samoniklog jestivog bilja u našim krajevima.

  Pravila povrata novca

  Ako otkažete unutar 48 sati do početka radionice, nećemo izdati povrat novca za participaciju. Svoju kartu možete iskoristiti za bilo koju drugu radionicu koju organiziramo, u bilo kojem periodu, ili je možete proslijediti nekome drugome kako bi je iskoristili umjesto vas.

  Ako iz bilo kojeg razloga organizatori moraju otkazati radionicu, novac će biti vraćen polaznicima u cjelosti unutar 8 radnih dana od otkazivanja radionice.

  FAQ

  Hoćemo li brati biljke?

  Da, učit ćemo o biljkama i brati ih. Sve što uberete nosite doma sa sobom. Glavni cilj radionice je naučiti vas identificirati najpoznatije biljke koje se beru u paziji (mišanciji) kako biste kada se sami upustite u branje sa sigurnošću prepoznali neke od biljaka u vašoj okolici.

  Što sve da ponesemo sa sobom?

  Sa sobom svakako ponesite bocu vode, nož za branje pazije i torbu za paziju.

  Kako da se obučemo?

  Obucite udobne cipele za hodanje i prikladnu jaknu.

  Je li ovo prikladno za slabije pokretne osobe?

  Nažalost, ova radionica nije prikladna za slabije pokretne osobe.

  Mogu li doći sa svojim psom?

  Da, pod uvjetom da ga držite na lajni i da se dobro ponaša s drugim ljudima.

  Što ako se čini da će taj dan padati kiša?

  Kiša je dobra i biljke je vole. Ako postoji mogućnost jače kiše, javit ćemo vam na vrijeme održava li se radionica. Ako idemo samo ponesite prikladnu obuću i odjeću. Ako je predviđena jaka kiša ili jak vjetar, otkazat ćemo radionicu i vratiti vam novac ili pomaknuti vašu rezervaciju za drugi datum.

  Što ako se predomislim ili više ne mogu prisustvovati?

  Prije dovršetka rezervacije provjerite možete li prisustvovati. Razumijemo da se događaju neočekivani događaji pa u slučaju da ne možete doći a otkazali ste na vrijeme, vratit ćemo vam novac. U slučaju da otkažete unutar 48 sati prije početka radionice, dajte kartu prijatelju ili rezervirajte drugi termin, jer tada više ne vršimo povrat novca.

  Mogu li postaviti pitanja za vrijeme radionice?

  Apsolutno. Volimo pitanja i trudimo se dati vam detaljne odgovore. Tu smo kako biste vi naučili prepoznavati što više jestivih samoniklih biljaka.