Pazija Radionica branja pazije 02

Radionica branja i pripremanja jestivog samoniklog bilja

Divlja gozba gastronomska je avantura koja uključuje branje i pripremanje jestivog samoniklog bilja.

 

Nadovezujući se na našu omiljenu radionicu traženja hrane u divljini, donosimo vam bilje, koje smo zajedno ubrali, na stol u obliku ukusnih zalogaja.
Iskustvo počinje šetnjom kroz prirodu gdje učimo o obilju jestivih samoniklih biljaka po kojima često i gazimo neznajući koliko su zdrave i ukusne.

S novim znanjem o divljoj hrani koja se nalazi svukud oko nas, dolazimo do kuhinje idealne za pripremanje i degustaciju jela od pazije koju smo upravo ubrali.

Cilj ove radionice je oživit skoro zaboravljenu tradiciju branja samoniklog jestivog bilja u našem kraju te povezati polaznike sa starim znanjem, koje u današnje doba toliko puno vrijedi.
Zajedno ćemo u opuštenoj atmosferi kuhati, smijati se, pripovijedat neke zanimljive priče i lijepo i zdravo pojest.

Ovo je radionica održivog branja, koja potiče poštovanje i zahvalnost za ono što nam priroda daje.

Cijena: 30€ po osobi

Minimum broj sudionika: 25

Maximum broj sudionika: 35

Trajanje: cjelodnevna radionica

Ako imate nekih specijalnih prehrambenih zahtjeva, molimo vas da nas o tome obavijestite najmanje 7 dana prije početka radionice

Prijevoz nije uključen u cijenu

(u slučaju da vam treba prijevoz, molimo vas kontaktirajte nas kako bismo pokušali vidjeti postoji li mogućnost prijevoza s drugim sudionicima)

Nove datume objavit ćemo uskoro,
a do tada se prijavite na listu čekanja.

  Vaše ime (*)

  Vaš email (*)

  Molimo vas pročitajte ovo prije rezervacije

  Ovo je radionica za sve vremenske prilike. Izlet ćemo otkazati samo u slučaju jake kiše ili opasno olujnog vjetra, putem e-pošte i telefonskog poziva, nudeći vam alternativni termin ili povrat novca.

  O voditeljicama radionice:

  Katija Zivkovic

  Katija Živković

  Katija Živković je zaljubljenica u branje pazije (jestivog samoniklog bilja) te ostale divlje hrane. Nadovezujući se na znanje stečeno tijekom odrastanja uz nonu koja ju je naučila sve što zna o paziji, Katija entuzijastično upoznaje ljude s jestivim i ljekovitim samoniklim biljem, koje raste svuda oko nas. Katija je autorica priručnika “Pazija” te aktivno radi na osmišljavanju aktivnosti i proizvoda koji bi održali i poticali skoro zaboravljenu tradiciju branja samoniklog jestivog bilja.

  Jadre Nicetic

  Jadre Ničetić

  Jadre Ničetić autorica je nekoliko knjiga i tekstova koji nas uče o gastronomskoj povijesti dubrovačkog kraja uključujući i popularnu knjigu “Dubrovački komini”. Kao voditeljica brojnih radionica, Jadre svoje znanje jasno i zanimljivo dijeli sa sudionicima kroz priče o tradiciji te raznim načinima konzumiranja samoniklog jestivog bilja u našim krajevima.

  Pravila povrata novca

  Ako otkažete unutar 48 sati do početka radionice, nećemo izdati povrat novca za participaciju. Svoju kartu možete iskoristiti za bilo koju drugu radionicu koju organiziramo, u bilo kojem periodu, ili je možete proslijediti nekome drugome kako bi je iskoristili umjesto vas.

  Ako iz bilo kojeg razloga organizatori moraju otkazati radionicu, novac će biti vraćen polaznicima u cjelosti unutar 8 radnih dana od otkazivanja radionice.

  FAQ

  Hoćemo li brati biljke?

  Da, učit ćemo o biljkama i brati ih. Sve što uberete nosite doma sa sobom. Glavni cilj radionice je naučiti vas identificirati najpoznatije biljke koje se beru u paziji (mišanciji) kako biste kada se sami upustite u branje sa sigurnošću prepoznali neke od biljaka u vašoj okolici.

  Što sve da ponesemo sa sobom?

  Sa sobom svakako ponesite bocu vode, nož za branje pazije i torbu za paziju.

  Kako da se obučemo?

  Obucite udobne cipele za hodanje i prikladnu jaknu.

  Je li ovo prikladno za slabije pokretne osobe?

  Nažalost, ova radionica nije prikladna za slabije pokretne osobe.

  Mogu li doći sa svojim psom?

  Na ovu radionicu nažalost ne možete voditi svog ljubimca ali naša radionica “Umijeće traženja divlje hrane” je pet-friendly.

  Što ako se čini da će taj dan padati kiša?

  Kiša je dobra i biljke je vole. Ako postoji mogućnost jače kiše, javit ćemo vam na vrijeme održava li se radionica. Ako idemo samo ponesite prikladnu obuću i odjeću. Ako je predviđena jaka kiša ili jak vjetar, otkazat ćemo radionicu i vratiti vam novac ili pomaknuti vašu rezervaciju za drugi datum.

  Što ako se predomislim ili više ne mogu prisustvovati?

  Prije dovršetka rezervacije provjerite možete li prisustvovati. Razumijemo da se događaju neočekivani događaji pa u slučaju da ne možete doći a otkazali ste na vrijeme, vratit ćemo vam novac. U slučaju da otkažete unutar 48 sati prije početka radionice, dajte kartu prijatelju ili rezervirajte drugi termin, jer tada više ne vršimo povrat novca.

  Mogu li postaviti pitanja za vrijeme radionice?

  Apsolutno. Volimo pitanja i trudimo se dati vam detaljne odgovore. Tu smo kako biste vi naučili prepoznavati što više jestivih samoniklih biljaka.

  Hoću li moći kuhati s vama?

  U pravilu mi kuhamo i vama govorimo i pokazujemo što radimo, a vi sjedite i uživate. Ali, ako nam treba pomoć oko sjeckanja, uvijek dobro dođe još par ruka.