Pesto od pazije 1

Pesto od pazije

Ako pričamo o jelima od pazije, ovo je definitivno favorit u našoj obitelji. Blagog je okusa a opet s onim nekim „kick-om“ koji svaki dobar pesto ima. Apsolutno mi je najdraže mazat ga na tostirani sourdough kruh, i ako je ljeto dodat fetu domaće pomadore.

Sastojci:

1/2 kila pazije

100 g indijskih oraščića (može i pinjola)

100 g nagratanoga Parmezana ili Grana Padana

4-5 pica česna

Pola balice petrusina

Sol, papar, maslinovo ulje

Priprema:

Paziju očistite, operete pa skuhate u kipućoj slanoj vodi. Procijedite i pustit da se ohladi te je usitnite nožem. 

U multipraktiku prvo isjeckate oraščiće da budu skroz smljeveni. Izvadite ih pa ubacite paziju, izmiksate je, pa dodate sve ostale sastojke. Miksate dok se sve lijepo ne sjedini i postane jednake kremaste konzistencije.

Pesto poslužite uz pastu, ili ga mažete na bruschette.

Pesto od pazije na sourdough tostu