Opći uvjeti on-line kupnje na Pazija.hr

Internetsku prodaju na Pazija.hr obavlja Katija Zivkovic Photography, Postranjska 2, 20000 Dubrovnik, OIB: 72583812246

Kupcem se smatra svaka osoba koja elektroničkim putem naruči barem jedan proizvod.

Kupac ispunjavanjem obrazca kupovine potvrđuje da je punoljetna i poslovno sposobna osoba.

Sve cijene izražene su u valuti Euro i sadržavaju PDV po važećoj stopi. Važeće su cijene i ostale pogodnosti koje su na snazi na dan zaprimanja narudžbe.

Izvornik računa primate prilikom plaćanja odnosno dostave.

Uvjeti kupnje/prodaje proizvoda putem Pazija.hr određeni su ovim Općim uvjetima koje kupac prihvaća prilikom narudžbe. Kupnja/prodaja proizvoda provodi se kroz sljedeće etape: narudžba, plaćanje, dostava, povrat proizvoda.


Naručivanje

Proizvodi se naručuju elektroničkim putem dodavanjem u potrošačku košaricu. Proizvodi se smatraju naručenima u trenutku kada kupac prođe cijeli proces narudžbe te istu plati putem bankovnog transfer na račun prodavatelja. Potvrde o prihvatu i statusu narudžbe šaljemo na Vašu e-mail adresu koju ste naveli prilikom registracije.

Obrt Katija Zivkovic Photography obvezuje se isporučiti sve naručene proizvode koje u trenutku isporuke ima na zalihama. Ako nije moguće isporučiti bilo koji od naručenih proizvoda, kontaktirat ćemo kupca e-mailom radi zamjenskog proizvoda ili otkazivanja naručenog proizvoda. Svi ostali naručeni proizvodi bit će isporučeni.

Plaćanje

Kupac se obavezuje naručene proizvode platiti internet bankarstvom, odnosno transferom novca s računa kupca na račun prodavatelja.

Dostava

Naručene proizvode dostavljamo vlastitom dostavom ili renomiranim dostavnim službama (Hrvatska pošta, DPD, GLS, HP ekspres, DHL i drugi).

Cijene dostave istaknute su na Pazija.hr i u njima je sadržan pripadajući PDV. Cijene dostave aktiviraju se kod naručivanja.

Dostava je besplatna za narudžbe iznad 100€ za područje Republike Hrvatske.

Rok isporuke za područje Republike Hrvatske jest 7 radnih dana, osim za pošiljke koje se dostavljaju na otoke za koje ne postoje pravodobne i redovite prometne veze te se navedeni rok isporuke produžuje za dva do tri radna dana.

U rokove isporuke ne računaju se:

Dan prijama narudžbe;

Vrijeme kašnjenja zbog netočne i nepotpune adrese primatelja;

Vrijeme kašnjenja zbog više sile ili zastoja u prometu;

Subote i nedjelje, te praznici i blagdani po hrvatskim propisima

Radno vrijeme službe za zaprimanje narudžbi i vlastitu distribuciju jest od ponedjeljka do petka od 8.00 do 15.00 sati.

Povrat i zamjena

Naručeni proizvodi bit će složeni na način da se uobičajenom manipulacijom u transportu ne mogu oštetiti.

Kupac ima pravo odustati od narudžbe i o tome nas obavijestiti na e-mail: info@pazija.hr u roku od 15 dana od dana primitka pošiljke. Primljene proizvode zajedno s izvornim računom morate vratiti neoštećene u originalnom pakiranju i u neizmijenjenoj količini unutar 15 dana od dana primitka robe. U suprotnom nećemo moći prihvatiti povrat. Troškove vraćanja podmiruje kupac. Novac za plaćenu robu vratit ćemo u roku od 14 dana od našeg zaprimanja proizvoda.

Ako se radi o odustajanju od narudžbe koje ne uključuje povrat proizvoda već samo novčane uplate, uplaćeni novac vraća se kupcu u roku od 8 dana od zaprimanja zahtjeva kupca za povratom uplaćenog iznosa.

Kupac nema pravo na povrat proizvoda u slučajevima određenim člankom 49. Zakona o zaštiti potrošača.

Kupac ima pravo na zamjenu isporučenih proizvoda u slučaju kada je isporučen proizvod koji nije naručen ili ako je riječ o proizvodu s kvalitativnim nedostacima (pomiješani arci, ispušteni arci, neotisnute stranice, krivo sašivena torba itd.). Reklamaciju je potrebno prijaviti e-mailom na info@pazija.hr ili tel. +385 98 856108 te po dogovoru proizvod zajedno s izvornim računom vratiti neoštećen u originalnom pakiranju i u neizmijenjenoj količini zajedno s pisanom reklamacijom koja mora sadržavati razlog za zamjenu u roku od 8 dana od dana primitka. U suprotnom nećemo moći prihvatiti povrat. Troškove zamjene snosi Katija Zivkovic Photography.

Prednardužba

Određene proizvode nudimo putem prednarudžbe. Kada proizvod bude dostupan javljamo vam stanje putem e-maila te potom možete izvršiti narudžbu. Katija Zivkovic Photography ne odgovara u slučaju ako u periodu od kad vam je javljeno stanje proizvoda na lageru, do vaše kupnje, proizvod više nije dostupan.

Zaštita osobnih podataka

Pazija.hr prikuplja osobne podatke kupaca samo u nužnoj mjeri za ispunjenje svoje obveze, za informiranje o novim i akcijskim proizvodima te dostavu promotivnih materijala, unapređenje odnosa s kupcima te radi provjere drugih podataka neophodnih za online kupovinu.

Katija Zivkovic Photography se obvezuje štiti osobne podatke kupaca u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka te se obvezuje da osobne podatke neće ni na koji način ustupiti trećim osobama bez pristanka kupca osim podataka koji su nužni poslovnim partnerima za izvršavanje dostave kupljenog proizvoda. Od ovog se izuzimaju slučajevi u kojima je Prodavatelj po valjanom nalogu ovlaštenih državnih tijela, u skladu sa zakonom, dužan dostaviti ili dopustiti uvid u osobne podatke kupaca.

Kupac ima pravo zatražiti nadopunu, ispravak ili izmjenu netočnih osobnih podataka.

Kupac u svakome trenutku može pisanim putem zatražiti trajnu ili privremenu zabranu korištenja svojih osobnih podataka.

Ostale odredbe

Katija Zivkovic Photography ovlašten je bez prethodne obavijesti mijenjati sadržaj ovih Općih uvjeta, asortiman proizvoda, cjenike, druge podatke vezane uz on-line prodaju kao i sav ostali sadržaj na Pazija.hr te nije odgovoran za bilo kakvu štetu nastalu tim promjenama.

Internetska stranica Pazija.hr može uključivati linkove na druge internetske stranice za čiji sadržaj Katija Zivkovic Photography nije odgovoran niti ga kontrolira te stoga korisnici na njih pristupaju na vlastitu odgovornost i rizik.

Sadržaj na Pazija.hr autorski je i zaštićen je sukladno odredbama Zakona o autorskom pravu i srodnim pravima, te se može koristiti samo za osobne potrebe u nekomercijalne svrhe.

Fotografije i opisi pojedinih proizvoda ne moraju nužno biti identični proizvodu. Nastojimo što točnije prikazati i opisati artikle. Međutim, zadržavamo pravo pogreške u opisu i fotografiji proizvoda.